Eerste editie Braverun groot succes

Op zondag 16 september 2018 vond de eerste Braverun plaats. Voorheen, in 2016 werd het nog de Hellrun genoemd en was toen ook al een groot succes. Dat werd gehouden in en rond het centrum van Helmond en het kanaal. Dit keer werd het hele parcours in de wijk Brandevoort gelopen waarvan een groot gedeelte in de eco zone plaats vond. U raad het al: veel water acties.

Op de vroege morgen was het al een behoorlijke bedrijvigheid. Even nog wat afmaken en controles van de obstakels en er druppelden ook al deelnemers binnen. Veel ouders met kinderen want er waren drie catagorieen: De kinderrun, de familierun en de volwassenenrun. Oftewel de 2, 6 of 12 kilometer. Tegen de tijd dat de eerste run zou beginnen werden de deelnemertjes(de kinder run) opgewarmd door enkele dames van de sportschool Gymbokx en zij mochten als enigste bij de eerste schutting er onder door kruipen. De andere twee run deelnemers/sters moesten er over heen.

Te weten dat deze schutting ruim vier meter hoog was. Andere uitdagingen waren de 25 meter lange glijbaan in het begin, dus de deelnemers werden al gelijk goed gewassen. Verder was er nog een vlot met touwen en een ladder aan de muur (tegenover het station), de apenval (klimrek met groot net), de drie klimtouwen en verder nog tal van andere obstakels die een mens behoorlijk kan afmatten. Er waren in totaal vijfentwintig obstakels en zoals normaal was iedereen die de run uitliepen behoorlijk vermoeid. Maar bij de finish, die gehaald kon worden door eerst nog een flinke stormbaan er voor, waren de deelnemers toch wel blij de run uitgelopen te hebben. Zij eindigden op een flink veld waar uitgerust kon worden en op adem konden komen. Er stonden wat eettenten op het veld dus iedereen kon even afkoelen, bijkomen en de ergste honger stillen.

Het totale deelnemers aantal bedroeg ongeveer zevenhonderdvijftig, een redelijk aantal dus. De organisatie was dik tevreden over de resultaten en verzekerden het volgend jaar weer proberen te realiseren. Ook bedankten zij de aanwezige vrijwilligers, mensen van de EHBO en de mensen van het Rode kruis. Zonder hen had het zeker niet haalbaar geweest zo’n groot en mooi evenement te waar te maken…

Bron: Dit is onze wijk

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

0

Start typing and press Enter to search